W&R beveiliging neemt nieuwste portofoon technologie in gebruik

10 oktober 2016

W&R beveiliging medewerker met nieuwe Sonim portofoon

W&R beveiliging uit Uden heeft vandaag de Sonim XP7 in gebruik genomen. Dit is een extra verstevigde en robuuste smartphone met portofoonfuncties die speciaal ontwikkeld is voor beveiligingsmedewerkers die veldwerk doen of gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren.

Bij diverse opdrachtgevers van W&R beveiliging zijn beveiligers alleen op een terrein of in een pand aanwezig. Momenteel maken zij gebruik van een systeem met alarmknop. Om hen extra bescherming te bieden maakt W&R beveiliging vanaf nu gebruik van de Sonim XP7. Dit is een smartphone die ook als portofoon ingezet kan worden en is voorzien van de nieuwste technologieën. Het apparaat biedt meer mogelijkheden dan de traditionele portofoon. Zo beschikt dit toestel over een men-down functie. Wanneer een medewerker ten val komt maakt de telefoon automatisch contact met de alarmcentrale van W&R. Via GPS kan de alarmcentrale exact zien waar de medewerker zich bevindt en men kan direct ingrijpen. Het toestel is uiteraard ook voorzien van een alarmknop. Wanneer men deze indrukt wordt er automatisch verbinding gemaakt met de alarmcentrale van W&R beveiliging en die van de politie.

Medewerkers kunnen tevens tijdens het lopen van controlerondes de beelden van bewakingscamera’s bekijken. Wanneer een camera een verdachte beweging signaleert, wordt de betreffende camera weergegeven op het toestel en kan de beveiliger hierop anticiperen. Tevens gaan de medewerkers van W&R beveiliging voortaan lichter bepakt op pad, omdat er geen losse smartphone meer benodigd is naast de portofoon.