Keurmerk Nederlandse Veiligheidsbranche: 10-jarig jubileum

Mei 2016

campagne keurmerk nederlandse veiligheidsbranche

 

Tien jaar geleden werd het keurmerk Nederlandse Veiligheidsbranche geïntroduceerd door de branchevereniging. Dankzij dit keurmerk kunnen opdrachtgevers ervan uitgaan dat ze met een betrouwbaar en kwalitatief beveiligingsbedrijf samenwerken. Er zijn namelijk strenge voorwaarden waaraan een beveiligingsbedrijf moet voldoen om dit keurmerk te behalen.

De bedrijven die het keurmerk hebben behaald worden jaarlijks door een onafhankelijke certificeerder gecontroleerd op eisen zoals informatiebeveiligingsbeleid, vakbekwaamheid, kwaliteitsbeheer, integriteitsbeleid en financiële soliditeit. Tevens worden de beveiligingsbedrijven jaarlijks getoetst of zij beschikken over de juiste en verplichte vergunningen en of zij voldoen aan de overige vereisten van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus.

Campagne ‘Een keurmerk van de Nederlandse Veiligheidsbranche

Om het keurmerk nog bekender te maken in de markt gaat in mei de campagne ‘Een keurmerk van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Wel zo veilig’ weer van start. Er worden reclamespotjes uitgezonden op BNR Nieuwsradio en Radio 1 en er worden online banners ingezet op verschillende websites. De campagne wordt in juni nog een keer herhaald.

“We zien dat het vertrouwen in de branche dankzij het keurmerk sterk is toegenomen. Op onze website is eenvoudig te zien welke bedrijven voldoen aan onze kwaliteitseisen. Dat vergroot de transparantie voor opdrachtgevers en zorgt er voor dat beveiligingsbedrijven zich op kwaliteit kunnen onderscheiden. Met de campagne brengen we het keurmerk opnieuw onder de aandacht om nóg meer bedrijven en opdrachtgevers te overtuigen van het belang van de kwaliteit van dienstverlening”, aldus Laetitia Griffith, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

W&R Beveiliging is een van de 3 beveiligingsbedrijven in Nederland die beschikt over maar liefst 3 keurmerken van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Meer informatie over de keurmerken.