Geweld tegen horecapersoneel neemt toe

Juni 2016

Geweld in horeca neemt toe

Volgens de KHN (Koninklijke Horeca Nederland) ervaart horecapersoneel steeds meer geweld en agressie op het werk. Maar liefst 1 op de 4 horecamedewerkers krijgt te maken met geweld en agressie van klanten, volgens de KHN. De branchevereniging KHN gaat in overleg met het ministerie van Binnenlandse zaken en het ministerie van Sociale zaken over het onderwerp "Agressie op het Werk". In de regionale krant De Gelderlander geeft woordvoerder Joris Prinssen van KHN het volgende aan: "Dat doen we niet voor niets. Want het geweld neemt toe. Daar krijgen we signalen over uit onze achterban".

De politie geeft aan niet te weten hoe het gesteld is met geweld en agressie in de horeca de laatste jaren. Er worden hierover geen cijfers bijgehouden. Volgens de branchevereniging betreft het 85.000 medewerkers per jaar, die aanraking komen met geweld en/of agressie. De stijging zou voornamelijk te wijten zijn aan het opschuiven van de leeftijdsgrens voor alcohol van 16 jaar naar 18 jaar. Een uitgebreidere toelichting hierover wordt niet gegeven.

KHN is de branchevereniging voor de Nederlandse horeca. Zij vertegenwoordigen 20.000 horecaondernemers met ruim 230.000 medewerkers en zetten zich in voor professionele en toekomstbestendige horeca.

 

Bron: Beveiligingsnieuws.nl